Erdek'in çehresi değişecek.

Erdek

Sarı: ‘'Çevreci uygulama projelerimiz ile Erdek'in çehresi değişecek.''

Erdek Belediye Başkanı Mim. Hüseyin Sarı, beraberindeki proje muadili kuruluş ilgilileri ve daire müdürleri ile yapımı süren kent içi çevre projelerini gezdi.

Başta Erdek Pazar Meydanı olmak üzere, içinde çay bahçelerinin de bulunduğu, Hükümet konağından Cuğra girişi maşatlığa kadar uygulanacak projenin yer yer değişi uğramasının mümkün olduğunu söyledi.

Başkan Sarı, uygulama projesinin birkaç firma ile birlikte yürütüldüğünü sonuçta zemine uygun ideal projenin uygulanması ile Erdek’in çevre anlamında önemli bir kazanım elde edeceğini vurguladı.

Başkan Sarı’nın daire müdürleri ve yüklenici proje muadilleri ile gerçekleştirdiği inceleme gezisi Pazar Meydanından başladı. Başkan Sarı ve beraberindekilerini Pazar Meydanı üzerinde uygulanacak çevreci projenin taban alanında yaptıkları inceleme Erdek’liler tarafından da yakından izlendi ve ilgilenildi.

Başkan Sarı ve beraberindeki heyetin Pazar meydanındaki incelemesi sırasında, vatandaşlarda konuya yakın ilgi ve duyarlılık gösterdi.

Özellikle Pazar meydanında yeni düzenlemenin getireceği uygulamanın şimdiden büyük ilgi uyandırdığını vurgulayan çevre esnafı, katkı ve düşüncelerinden dolayı Başkan Hüseyin Sarı’ya teşekkür ederek uygulama projesinin geç kalmış ihtiyaç olarak gösterildi.

Başkan Sarı, önceki ay başlayan yeni çevre düzeni planları için çeşitli spekülasyonların bulunduğunu, işin aslı ve astarı ne ise Bandırma Manşet aracılığı ile tüm Erdeklilere anlatarak sağlıklı bilgi edinmelerini istedi.

Sarı, Pazar meydanında yaptığı açıklamada:``Burası Pazar Meydanı cennet bahçesi olsun istiyorum. Şehrin içinde. Park düşünmüyoruz tamamen bitki dokusu ile dolduracağız. Sadece ana hatta deniz aksında bir geçiş hattı bırakmayı düşünüyoruz. Projeyi birkaç uygulama gurubuna çalıştırıyoruz. Mimar olduğum için bende çalışıyorum. Burasını kısa sürede bitireceğiz, Çay bahçeleri sit tescilli alan orayla ilgili, orayla ilgili şehircilik bakanlığı ile görüştük bizim yaptığımız doğru. Oradaki yapılan fazla imalatları, bitki dokusuna zarar veren imalatları kaldırıyoruz. Hedefimiz iskele meydanından maşatlığa kadar olan kısmı mayısa kadar toparlamak.  Bu bölümü toparlayacağız ama öbür bölümü de ilave etmiştim ikinci etap olarak.’’

``Pazar meydanı düzenlemesinde trafik akışı anlamında bir değişiklik olmayacak. Sadece tretuvar alnı içindeki alanı değerlendireceğiz. Tabi zemin kaplama ekonomi ile ilgili bir durum. Sadece çay bahçelerini yapmak bile ciddi bir mali külfet getirecek. Birinci yıl için planımız bu. Yaza kadar imkânlarımız genişlerse, sahil bandında zemine dokunmayabiliriz ama bitki dokusunda bir düzenleme yapmayı düşünüyoruz. Onunla ilgili de bir çalışma yapacağız. Cuğra2nın sonuna kadar bitki dokusu ile ilgili ağaçlarımızla bir problemimiz yok ama yer bitkileri ile ilgili bir yenileme yapabiliriz. Bilkent Üniversitesi bu bölge ile ilgili bir çalışma yapıyor. Ben o çalışmadan çok tatmin olmadım. Meta peyzaj diye başka bir firma da çalışma yapıyor. Onun yaptığı çalışmayı biraz daha yakın bulduk.  Uygulamaya yönelik tüm çalışmaları karıştırıp hangisinin, hangi noktasını beğenirsek o bölgeleri uygulayacağız.’’

``Zaten şu anda söküm işimiz iki ay daha sürer. Ağaçlara zarar vermeden zemin çalışmaları olacak, ayrıca kademeler düzeltilecek, bir iki ay daha sürer bu arada da projelerimiz tamamlanmış olur. 5 km sahil bandımız var çim olduğu zaman herkes piknik yapıyor. Bu sefer zabıtayı tedbirle çözmek durumunda kalıyoruz. Bitki dokusu olduğu zaman kullanımı biraz daha zorlaştığı için bitki dokusuna yönelmeye çalışıyoruz. O nedenle bize danışmanlık yapıyorlar. Bize gelmelerinin sebebi de o ‘Ne yapabiliriz.’ Her şeyi zabıta veya polisiye tedbirlerle önlemek mümkün değil. Çitlerle bir takım yer bitkileri ile insanların yeşili bozması veya kullanımının kontrolsüz olmasını engellemek için bir takım önlemleri mimari tasarımlarla çözmeliyiz.’’ Dedi.

   



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı